Hepimiz Hackerız: Windows 7 0xC004F200 Hatasını Çözdüm

ERKEN UYARI: Bu yazıyı yazalı dört yıl olmuş. Dolayısıyla burada anlatılan yöntemler muhtemelen şu anda geçerli olmayacaktır. Aşağıda bahsettiğim yazılımları da artık bulmanız pek mümkün değil. 

Evet, dün akşam bilgisayarımı açtığımda bu hatayla karşılaştım. Bugün öğlen bütün interneti aradım ama bir türlü sorunun çözümünü bulamadım. Bu sorun özet olarak şu: Açılışta “Bilgisayarınızda sahte Windows kopyası çalışıyor olabilir.” diyor ve sizi Orjinal Lisans almaya ya da Daha sonra denemeye yönlendiriyor. Siz bu hata penceresini kapatıp bilgisayarı başlattığınızda da masaüstü görselinizin gittiğini ve ekranın arkaplanının simsiyah olduğunu görüyorsunuz. Ancak sağ alt kısımda “Bu Windows kopyası orjinal değil” tarzında herhangi bir hata kodu yazmıyordu.

01 46

Tam olarak bu olmasa da sunduğu seçenekler bakımından hata bu olarak çıkıyor

Çoğu “büyük” hacker, format atmayı “tavsiye” ediyorlardı. Birkaç forumda tamamen farklı çözümler okudum. Hiçbiri işe yaramadı. Ben de birazcık kurcalayıp sorunumu çözdüm. Şimdi sana da anlatacağım sevgili okur.

OLAYI KAVRAYALIM:

Bilgisayarıma Microsoft bir şekilde ulaşmış ve beni önceden kibarca uyarmış, bak kullandığın bu Windows sahte olabilir diye. Bakın sahtedir değil, sahte olabilir diye uyarmış. Yani belki de değildir diye kapatıp gitmeme izin veriyor. Ancak masaüstümü de karartıyor. Her ne kadar ekranımın sağ alt köşesine hata koymasada canımı sıkıyor. Sağ alt köşeye “Bu Windows kopyası orjinal değil” hatasını koyamıyor. Neden? Çünkü bana en başta “olabilir” dedi. Daha kesin sonucu o da bilmiyor 🙂 Eğer bilgisayarımı kesin olarak avlayıp sahte olduğunu anlasaydı zaten o durumda hatanın kodu da farklı olacaktı (0xC004F057).

ÖN HAZIRLIK:

Öncelikle Denetim Masası‘na girip Programlar ve Özellikler‘e tıklıyoruz. Burada sol üst köşede “Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle” diye bir kısım var. Buraya da tıklıyoruz. Karşımıza Windows’umuzda kurulu olan güncelleştirmeler gelmiş olmalı. Burada şimdi biraz titiz çalışıp şu koda sahip güncelleştirmeyi buluyor ve siliyoruz: Windows 7 Güncelleştirmesi (KB971033). Evet bu işi yaptıktan sonra şansınızı denemek için bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Belki sorununuz çözülür. Ama %95 çözülmeyecektir. Her neyse, ön hazırlığımızı bitirdik artık. Hatayı halen alıyoruz, masaüstümüz halen karanlık, ancak sağ alt köşede hata kodu yok.

İŞLEM:

Şimdi bu süreçte bilgisayarımız halen “Windows’umuz sahte olabilir” diyor, “sahtedir” demiyor. Dolayısı ile siz sisteminizi yeniden orjinal hale getirmeye yarayan herhangi bir 02 43yazılım kullansanız dahi işe yaramıyor. Neden? Çünkü bilgisayarınızda sahte bir Windows o anda yok, sahte olma ihtimali olan bir Windows var. Dolayısı ile siz hatayı almaya devam edeceksiniz. Ulan keşke sahte olduğunu anlasaydı da ben de bu sorunu daha kolay çözebilirdim, diyecek kadar sabrınız taşıyor artık. Ve bum! Evet, Windows’umuzu kendi elimizle sahte yapacağız. Ama nasıl? Bu işlem için alet çantamızda iki yazılım olacak: RemoveWAT 2.2.6 ve w7lxe-v10.

06 16Önce RemoweWAT’ın adını Google‘a yazıp en güncel sürümün 2.2.6 ya da daha üstü olup olmadığından emin oluyoruz. Ve evet, interneti bu şekilde son defa kullanıyoruz. Birazdan bağlantımızı devre dışı bırakacağız. RemoveWAT’ı açtığımızda dua ediyoruz ki şu aşağıdaki ekran gelsin önümüze: (Ateist isek dua etmemize gerek yok)

03 36

Bu ekran geldiyse süper

Eğer ekran aşağıdaki gibiyse RemoweWAT diyip bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Hata çözülmemiş olacaktır muhtemelen. Ancak sağ alt tarafta hata yazısı da çıkmamış olacaktır. Yeniden RemoveWAT’ı çalıştıyoruz. Bu sefer bir önceki ekranı elde etmiş olacağız.

04

Bu ekran geldiyse Remove Wat deyip bir önceki ekranın gelmesini sağlıyoruz

Evet, şu an programın arayüzünde “WAT already removed!” yazıyor olmalıdır. İşte bilgisayarımızı kendi elimizle sahte yapacağımız an geldi: Restore WAT butonuna basıyoruz sevgili okur. Ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Açtığımızda sağ alt köşede “Windows 7. Yapı 7600. Bu Windows kopyası orjinal değil.” hatası var artık. Yani artık Windows bize sahte olabilir değil, sahtedir diyor.

Öyleyse bu sorunu çözmek çok daha kolay 🙂 Bu noktada bilgisayarımızın internet bağlantısını kesiyoruz. Onarım işi için iki yolumuz var sevgili okur. İlk yol olarak yeniden RemoveWAT’ı çalıştırıp RemoveWAT butonuna basarız ve Windows’umuzu yeniden çakma olarak kullanmaya devam edebiliriz. İkinci yol olarak ise w7lxe-v10 programını çalıştırıp Loader butonuna basarız.

05 23

w7lxe Arayüzü: burada Loader butonuna basıyoruz ve bekliyoruz

BİTTİ:

Ben öncelikli olarak WAT’ı kullanmanızı öneririm. Ancak yine olmadıyla W7lxe’den kesin sonuç alacağınızdan eminim. Sonuçta hepimiz hackerız, böyle şeyler hepimizin başına gelir. Sevgilerle.

NOT: İnternet bağlantınızı açmayı unutmayın.

21 responses to “Hepimiz Hackerız: Windows 7 0xC004F200 Hatasını Çözdüm

  1. krdeşm bu yazıların hepsini üşenmeden bir bir okudum o denetim masasındaki kodu bulamadım yrdım et ltfen …..???????? msn cebrail-girgin-001@hotmail.com yrdım ?????????

    Beğen

  2. Valla denetim masasındaki o dediğim koda sahip olan güncelleme sebep oluyor bu uyarıya. Eğer siz de yoksa ya microsoft yeni bir güncelleme çıkardı ya da işin içinde başka bir şey var. İnanın bilmiyorum.

    Beğen

  3. düzelmedi

    Beğen

  4. işe yaradı çok teşekkürler aylardır uğraşıyordum 🙂

    Beğen

  5. kımjajd

    Teşekkür ve tebrik ederim.

    Beğen

  6. aga supersin

    Beğen

  7. Emre Aydın

    Süpersin yaa vaLLaha daha önce orjinaL yapmıştım 2. formatta haLLedememiştim 😀 sen çıktın karşıma haLLettim sağoL..

    Beğen

  8. ben burdaki programla düzelttim ama sorun tekrarladı aynı şeyleri yapıyorum düzelmiyo ne yapmalıyım

    Beğen

  9. Levent

    Benim orijinal bilgisayarıma oldu aynısı ve şu anda bilgisayarın derleme olduğunu iddia ediyor!
    Yüklemeli miyim yine de bu programı?

    Beğen

  10. mehmet

    eline sağlık çok teşekürler sorunumu çözdüğün için

    Beğen

  11. Aga sen harbi adamsın 😀 Oldu sonunda 2 senedir bunla ugrasıyodum sen adamsınn adammmm !

    Beğen

  12. untyhacer

    yazılımları tıkladığımız linkinizde virüs tespit edildi
    olmasa şaşardım.

    Beğen

  13. Sevgili untyhacer,

    Bu yazıyı yazalı 1 yıldan uzun süre oldu. Yazı şu ana kadar 10 000 den fazla kere okundu. Pek çok kişinin de işine yaradı yorumlardan görebileceğin üzere. Özel mesaj atıp teşekkür edenlerin sayısı da hiç azımsanacak gibi değil. Bu nasıl bir virüstür ki 10 000 kişi farkına varamıyor da sen varıyorsun? Bu nasıl bir virüstür ki sadece gelip seni buluyor? Bloga eklediğim dosyaların tamamı kendi uploadımdır. Virüs falan da yoktur. Muhtemelen kullandığın antivirüs’ün çalışma modu ile alakalıdır bu durum.

    Beğen

  14. dediklerinin hepsini yaptım işe yaramadı.Hayla windows kopyası olabilir diye uyarılar geliyo.2.kısımdamı ne o removewat basın demişsin ben bastım yeniden başlattı.Ama bende gene Alt köşede bu windows kopyasıdır orjinali değil yazısı çıkmadı.yukarıda aldready removed yazıyodu.Olmadı yardım lütfen

    Beğen

  15. Remove wat yazilimini guncelleyin. Mutlaka guncelligini yitirmistir. Hatta hazir size demisken bende elimdeki versiyonunu guncelliyim

    Beğen

  16. Windows 7 Güncelleştirme ( KB971033) bunu kaldırsak düzelmez mi kaldırdıktan sonra bi şeyler yapmasak n’olur?

    Beğen

  17. Olmaz, sorunu çözemezsiniz. Yazıda anlattığım şekilde yapmanız gerekiyor malesef. Ayrıca mesajınızı aldım ancak galiba geçerli bir mail adresi girmediğinizden cevabım iletilmedi size.

    Beğen

  18. denetim masasına giremiyorum çunku baslat menusu yok

    Beğen

  19. sağ altta bu windows kopyası orjinal değil yazmıyorsa da yazıyosada pc yi yeniden başlat ve masaüstünü sağ tıklatıp kişiselleştir e bas karanlık tema -kaydedilmeyen tema diye geçer- yerine eski temanı seç başlat menusuna gir bilgisayarım sağ tıkla özellkler tıklat açılan pencerede en altta sağda windows güncelleşti yazıyosa iş tamam

    Beğen

  20. ömer serhat

    dostum nasıl indiriliyo

    Beğen

  21. s.a aynı sorundan bende çile çekiyorum bu sayfada çoğu kişi olumlu yönde yorum atmış ve bende sizin yaptıklarınızı denedim ilk formattan sonra remowewatı kullandığım için sizin ilk ekran geldi yani restore fakat restore etmek için tıkladığımda Working diyor internet bağlantımı kestim denedim kesmedim denedim Working diyor ve öylece kalıyor hiçbir ilerleme yok ve sadece reset atarak kurtuluyorum removewattan benimmi kafam karıştı benmi yapamadım anlamadım

    Beğen

Yorum bırakın