Sercan’la Arazi Çalışması Nasıl Yapılır?

Bu mevsimin arazi çalışmasını geçen hafta Alper, Sercan ve ben birlikte bitirdik dört günde sevgili okur. Şüphesiz en kayda değer olay Sercan’ın bu dört gün boyunca bizimle birlikte gelmesiydi. Sağolsun bu yakın dostumuz bizimle vakit geçirmek istemişti ve dört gün boyunca misafirimiz olmamış, bizden biri olmuştu.

Biz normalde arazi çalışmalarında çok güleriz. Bu sefer yanımızda Sercan da olunca daha çok güldük, hatta çoğu yerde gülmedik, yarıldık! Diğer arazilerden farklı olarak bu sefer aracın arka koltuğuna ben oturdum, hatta yayıldım. Çoğu yerde uyudum, içim geçti. Sercan da epey uyudu yol aralarında. Yazık Alper bir türlü gözünü kırpamadı.

Toprak numunesi almak çok kolay da kuyu sularından numune alma işi çok sıkıntılı be sevgili okur. Her kuyudan sorumlu bir adam oluyor köylerde. O adamı da vaktinde bulmak çok sıkıntı oluyor. Biz normalde kuyu arazisini ayrı yapıyorduk. Ancak bu sefer iki arazi çalışmasını birleştirdik. Ama bunun bedelini de çok ağır ödemiştik.

Baharatlanmış etler mangala koyulmak üzere

Perşembe günü hepimiz yorgunluktan tükenmiş; 2000 km‘ye yakın yol katetmiş, yaklaşık 600 liralık mazot yakmıştık. Son numunemizi de aldıktan sonra zamanında Alper ve Betül‘le birlikte keşfettiğimiz müthiş bir yere, bu sefer yanımızda Sercan’la pikniğe gittik. Aynı günün sabahında Kırka‘da hazırlattığımız tavukları mangalın üzerine dizmeye başladığımda hepimizin ağzından sular akıyordu. Ateş biraz zayıf gelmiş olacak ki bir miktar daha odun verip sağdan soldan topladığım kömürlerle ateşi iyice gazladım. Bu esnada Sercan ve Alper zımpara kağıtları ile dişlerini keskinleştiriyorlar, keskinliğini kontrol etmek için de arabanın sacını ısırıyorlardı. Alper, lan bari bi Angaranın baaları açayım da iştahımız körelsin, dedi. Açtılar. Neyse, en nihayetinde etler pişti. Yarım ekmeklerin içine girdi. Bizimkiler yanına közlenmiş biber ve yağ biberi de koydular. Yine soğan halkalarıyla kendi ekmeğimi de iyice şişirdim, öff nefis oldu valla.

Mangalı bitirdiğimizde hepimi “doymaktan” bıkmıştık artık. O denli doymuştuk 🙂 (Dikkat çok önemli bir ip ucu geliyor) Etleri Kırka’da hazırlattığımız kasap kendi karışımı olan baharatlarla eti yoğurduktan sonra üzerine maden suyu dökmüşü. Bu sayede etler pişince hafifçe şiştiler, kuruyup kalmadılar. Bu da galiba bizi biraz fazla şişirdi. Hemen Alper’le birer soda açtık ve Eskişehir’e doğru yola çıktık. Yolda da aha bu yanda gördüğünüz fotoğrafı çektim arabada.

Bu arazi çalışmamızın bir güzelliği de ehliyet sınavından sonra ilk defa araba kullanmam oldu 🙂 O açıdan da ayrı bir güzel oldu yani. Alper’in hocalığında yeniden hatırladım lan sürmeyi. Bizim Alper’le birkaç kere daha çalışsam demek ki on numara sürücü olurum. Evet.

Sercan’la arazi çalışması nasıl yapılır, sorusuna verilecek cevap aslında dört günün özeti olacak: Yemek, uyumak, sövmek, gülmek, ıslanmak, amele yanığı olmak 🙂

NOT: Fotoğrafları Alper’in telefonuyla çektik. Teşekkür ederim broya.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s