LCD Monitörü Duvara Asmak

Masaüstünde fazla yer kaplamaya başladığını düşündüğüm Samsung 22.5 inch LCD monitörümü duvara sabitlersem epey yer açılacağı fikri geldi geçen gün aklıma. Monitörümün arkasında duvar askı aparatı için vida yerleri vardı ama duvar askı aparatı yoktu. İnternetten bakınca çok basit iki parça demiri 30 liraya sattıklarını gördüm. Acayip sövdüm.

Oturdum Autocad’in başına. İnternette gördüğüm parçayı gayet basitçe çizdim. Vida deliklerini, kanalları ve kıvrım yerlerini işaretledim. Malzeme olarak gayet ucuza mal olacak bir tasarım yaptım. Hatta tasarım bile yapmadım. Yapılan bir işi kopyaladım.

Arzu Hocamız vasıtasıyla bir metal atölyesinde malzeme artıklarından önce levhaları kestirdim. Daha sonra bu levhaların üzerine açılacak delikleri işaretleyip açtırdım. Uygun vidaları da temin ettikten sonra askı aparatı hazırlanmış oldu.

Monitörün arkasındaki askı delikleri 7,5 cm’lik kenara sahip bir karenin tam köşelerindeydi. Metal parça ile monitörün plastik aksamının temas edeceği yerin üzerine köpükten bir tabaka kesip yapıştırdım. Daha sonra da monitörü tutacak olan bu parçayı monitöre vidalarla sabitledim.

Duvara sabitlenecek olan parçanın da çok iyi hesaplayarak vida deliklerini deldim. Daha sonra sıra monitördeki parça ile duvardaki parçayı sabitlemeye gelmişti. Bunun için iki uzun vida ile her iki levhayı birleştirdim.

Öncesi

Sonrası

Nihayet monitörü duvara astım. İnce ayarlarını yaptıktan sonra sabitledim. Şu an monitör duvarda asılı olduğu için masanın üzerinde çok fazla yer açıldı. Ama işin en güzel yanı da bu iş için masrafım sıfır TL oldu 🙂

Yorum bırakın