Raff – Self Control EP Plak

Hatırlayacaksınız geçen gün şu yazımda bahsetmiştim Laura Branigan‘ın Self Control plağını aldığımdan. Aynı akşam Savaş Abi‘nin tavsiyesi üzerine, Self Control’un gerçek sahibi Raff‘ın plağını da bulmaya karar verdim. Büyük bir şans eseri olarak da buldum.

Self Control, 1984 yılında İtalyan şarkıcı Raffaele Riefoli ya da sahne adıyla Raff tarafından yapılmış. Aynı yıl Raff şarkıyı kaydedip yayınlamış. Raff’la neredeyse aynı denilebilecek zamanda Laura Branigan da şarkıyı kendi versiyonuyla kaydetmiş. Esas olarak iki versiyon arasındaki fark çok az olmakla beraber, Raff’ın versiyonunda şarkının nispeten daha yavaş olduğu görülmektedir.

Her neyse, aynı yıl ve aynı ay piyasaya çıkan bu iki versiyondan tahmin edebileceğiniz üzere Laura Abla’nın Self Control’u bir anda patlamış, daha popüler olmuş. Raff’ın yayınladığı orijinal versiyon ise sadece kendi ülkesinde, İtalya’da bir numara olabilmiş. İsviçre’de bir süreliğine Laura’nın versiyonunu geçmiş olsa da nihayetinde Laura Abla’nın Self Control’u burada da bir numara olmuş ve Raff’ı sollamış. Bugün Raff’ı çok az kişi biliyor. Ama onun yarattığı bir parça ile 80’lere damgasını vuran Laura Branigan’ı herkes tanıyor.

Raff’ın Self Control isimli EP’sinde aynı parçanın biri Extended olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Plak ve kabı çok temiz. Kabın üzerindeki 4.95 mark etiketi bile yepyeni duruyor. İyi muhafaza etmişler hakikaten. Bu da böyle bir genel kültür yazısı olsun sevgili dostlar 🙂

Yorum bırakın