Arkaplan Görseli

Zaman bana neyi gösterir bilmiyorum ama çok büyük ihtimalle arka planlarımın hepsini kendim hazırlayacağım.

Kullandığım tüm çizimlerin ve tasvirlerin üzerinde ait olduklarını sanatçıların adları soyadları ya da deviantart kullanıcı adları yer almaktadır.
Tüm arka planlar standart Full HD tanımlı çözünürlükte olacaklardır. Yani ekran çözünürlüğünüz 1920 piksel x 1080 piksel olmalıdır. Aksi halde arka planı tam olarak görüntüleyemezsiniz. Ancak bu durum blogu okumanıza engel değildir.

ARKA PLAN 01: Eylül 2010 – Kasım 2012 döneminde kullanıldı.

Bu görselde sol üstte bir proofhead arması görülüyor. Onun hemen altında ise Sabhankra‘nın Our Kingdom Shall Rise EP‘sinin kapağındaki şövalyelerden birisi duruyor elinde kılıcı ile. Bu şövalye Ramazan Abbasoğlu tarafından çizilmiş.  Sağ taraftaki ejderhayı ise rinpoo-chuang isminde bir çizer çizmiş. Deviant’tan buldum kendisine de haber verdim.

ARKA PLAN 02: Kasım 2012 – Ağustos 2014

Sol tarafta görünen Viking, grafik ve animasyon sanatçısı Ayberk Kaba‘nın bir eseridir. Sağ tarafta görünen Sauron ise Godbo6 isimli sanatçıya ait. Kenarlıkları google‘dan anonim olarak buldum. Sağ üst köşedeki o mavi şimşekleri ise eski arka plandan aynen aldım, hiç bozmadım. Hoşuma gidiyorlar zira.

ARKA PLAN 03: Ağustos 2014 – Ocak 2016

Sol taraftaki Pehlivan, bir önceki arka plandan aşina olduğumuz bir isme, Ayberk Kaba’ya ait harika bir çalışma. Sağda altta görülen Honda’nın ise çizerini çok aramama rağmen bulamadım. Bu arka planda çok basit bir espri var. Bizim kendinden emin, burma bıyıklı pehlivanımız eli belinde poz verirken, korkunç Sumo’cu Honda rakip olarak onu kesiyor.

ARKA PLAN 04: Şubat 2016 – Ocak 2020

Sağ tarafta savaşçı bir Kızılderili görünüyor. Solda ise 2015 yapımı The Martian filminde Matt Damon’ın canlandırdığı Mark Watney karakterinin çizimini görüyoruz. Her iki görsel de, Arka Plan 01’de yer alan şövalyenin çizeri olan, Ramazan Abbasoğlu tarafından çizildi.

Arkaplan_04

ARKA PLAN 05: Ocak 2020 – Şubat 2021

Sol tarafta mavi bir gökyüzünde parlayan gerçek bir dolunay görseli var. Bu dolunay fotoğrafını bizzat kendim 10 Ocak 2020’de Eskişehir’de çektim. Daha sonra bu gökyüzü fotoğrafına montajladım. Sağda ise Spaghetti Western’lerin unutulmaz yıldızı Lee Van Cleef yer alıyor. Bu çizim The Big Gun isimli kült filmin afişinden alınma.

arkaplan05

ARKA PLAN 06: Şubat 2021’den beri kullanılmaktadır.

Sol tarafta gökteki en parlak yıldıza dokunan bir kadın, sağda ise aynı göğün altında dolunaya bakan bir erkek yer alıyor. Çok sevgili kardeşim Ferit ÇİÇEK’in çizimlerini kullandım. Renkler tamamen onun oluşturduğu şekilde olmakla birlikte sağdaki görsele dolunay ilavesini ben yaptım.

7 responses to “Arkaplan Görseli

  1. proofhead

    Lan crash zilini yaptıracağım galiba.

    Beğen

  2. sercan

    ben sana yapayım bi tane zil tecrübem var o konuda biliosun.. (:

    Beğen

  3. söz vermiyim ama tünelden sana o adını söylediğin bageti alıcam:)

    Beğen

  4. küfrettik….çünkü bi gece otobüs bulamadık…küfrettik çünkü o bulamadığımız otobüs(ler) 3defa bizi almadan, ki arkasından ışıklara kadar koştuk,gittiler.geceyi mahcup bi şekilde başkasının yatağını gaspederek geçirdim.sende yerde yattın abi onun için ayrıca üzgünüm:)

    Beğen

  5. Mustafa Özkan

    Calculus sağ gösterip sol çakar. Bende 60 falan gösterip 100 almıştım mesela 😛

    Beğen

  6. sercan

    ulan millet msn iletilerine yazmış ”artk bilmem ne mühendisliği öğrencisi” falan harbi bana bile cok dokundu.. :S
    bi bakıma ii oldu aslında,neyse hayrlısı..

    Beğen

  7. Sen de yaz biyologken bi bok olamadınız; bakalım mühendis olunca ne yapacaksınız 😀

    Beğen

Yorum bırakın