Jules Verne

Hayranı olduğum yazar Jules Verne’nin kitaplığıma eklediğim/ekleyeceğim tüm kitapları bu sayfada yer alacak sevgili okur. Blogda Jules Verne ile ilgili bir sürü yazı yazdım. Hatta blogun ilk yazılarından biri de Jules Verne hakkında. My Resort’te yer alan Jules Verne konulu içeriklere şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bugün 6 Ekim 2020. Şu tarihe kadar kitaplığıma eklediğim tüm eserlerin toplu fotoğraflarını görüyorsunuz. Ancak ilerleyen dönemde elime geçen yeni kitapları tek tek ekleyeceğim. Dolayısıyla sayfa aşağıya doğru uzayarak gidecek. Oysa Plaklarım sayfasında güncellemeler sayfanın üst kısmına ekleniyor.

Ülkemizde kendimden daha fanatik bir Jules Verne okuyucusuna rastlamadım şu ana kadar. Bu bir iddia değil, muhakkak ki vardır. Ancak ben henüz tanışmadım. Bugüne kadar oturup kimseyle doya doya Jules muhabbeti yapamadım. Umarım bir gün tanışırım.

Şimdi, Jules Verne koleksiyonum şu anda üç gruba ayrılmış durumda. İlk grupta İnkilap Aka Yayınları‘ndan Ferid Namık Hansoy‘un çevirisiyle yayınlanan kitaplar yer alıyor. Bunlar çok değerli eserler ve Türkçe’ye tam metin olarak çevrilen ilk kitaplar. İkinci grupta İthaki Yayınları‘ından çıkan ve yine tam metin olarak çevrilen kitaplar var. Bunlar toplamda 46 kitaplık bir seri. Ancak bazı eksiklerim hala var. Son grupta ise çeşitli yayınevlerinden çıkan Jules Verne kitapları var. Bunlar çeşitli zamanlarda elime geçen Jules Verne kitapları. Ayrıca Tübitak’ın yayımladığı dört kitaplık ve Jules Verne hayattayken yayımlanmamış/kısmen tamamlanmış eserlerden oluşan bir seri de var. Bunu da tamamladım ve kitaplığımdaki yerini aldı.

Fildişi Sahil’i basım hatıra pulu ve İthaki basım Eleştirel Bir Biyografi
julesverneseri14
İthaki Yayınları
Tübitak Yayınları – üst sıra karton kapak, alt sıra ciltli
İnkılap ve Aka Yayınları
İş Bankası Modern Klasikler Dizisi
İş Çocuk Klasikleri
julesverneseri09
İş Çocuk Kütüphanesi
julesverneseri08
julesverneseri03
Arunas Yayınları’nın çizgi romanları
julesverneseri02
Yabancı basım kitaplar
Diğer yayınevlerinden çıkan kitaplar
Karbon Cep Kitapları
Elma Yayınları
Alfa Yayınları – Olağanüstü Yolculuklar Serisi
Altın Kitaplar 60. Yıl Özel Baskıları – İletişim Yayınları
Altın Kitaplar serisi
Ötüken Neşriyat tarafından basılan Denizler Altında 20000 Fersah

Yorum bırakın